Konro grill & Binchotan houtskool

Konro Grill

Het Japanse woord 'Konro' staat voor elke warmtebron die gerelateerd is aan koken. 

De traditionele Japanse konro grill is meestal van een bepaalde soort natuurlijke materiaal is gemaakt, zoals klei, om hele hoge temperaturen te kunnen weerstaan en die eveneens gelijkmatig te verspreiden. Hierdoor houdt de  grill erg veel hitte vast en kan je er snel en effectief op grillen, zonder je gerechten te verbranden.

De sappen van het vlees of de groenten die op de houtskolen vallen, verdampen heel snel waardoor het vlees of groenten er het rokerige aroma van verkrijgt. Tevens zal het vlees lekker garen en bruinen aan de buitenkant, terwijl de sappigheid nog heerlijk behouden wordt aan de binnenkant.

 

Konro grill in use

De Thaan Pok Pok houtskool die we aanbieden is ideaal om te gebruiken voor de Konro Grill:

 

NATUURLIJKE, PREMIUM HOUTSKOOL

Lang brandend, schoon en natuurlijk. Thaan Charcoal is 100% duurzame, rookvrije, herbruikbare houtskool. Thaan Charcoal is gemaakt van zaagsel van fruithout dat een milde smaak geeft en je gegrilde gerechten laat glanzen. De consistente, hete en gelijkmatige hitte van Thaan Charcoal is gemakkelijk om mee te koken en is geweldig voor elke stijl van koken op houtskool: grillen, barbecues en indirect voor die lage en langzame bereiding. Het is vooral goed waar binchotan-houtskool traditioneel wordt gebruikt, zoals yakitori of hibatchi grillen. Blus Thaan Charcoal door lucht af te snijden en het kan meerdere keren worden hergebruikt.

 

 

HOUTSKOOL VOOR RESTAURANTS

Thaan Charcoal is ideaal voor commercieel gebruik in restaurants en andere foodservicebedrijven. Door de lange brandtijd gebruik je minder houtskool en door de constante warmte heb je meer controle over je eindproduct. Thaan Charcoal valt niet uiteen in de doos, en het laat minder as achter dan andere briketten of brokken houtskool, wat een hogere opbrengst betekent en gemakkelijker schoon te maken is voor jou en je team. Thaan Charcoal kan worden geblust en hergebruikt voor maximale efficiëntie. Het is een fantastisch, betaalbaar alternatief voor binchotan-houtskool.